Ministar Aladrović na Danima hrvatskog turizma u Osijeku

Slika /slike/fb822a8e-eebe-4689-8bae-0dda52808f96.jpg
Ministar Josip Aladrović sudjelovao je na turističkoj manifestaciji Dani hrvatskog turizma koja se održava u razdoblju od 2. do 5. listopada u Slavoniji.  

Pet slavonskih županija domaćini su najvećeg skupa turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji okuplja između 1500 i 2000 sudionika. Prilika je to da se predstave trendovi i prognoze za industriju putovanja, analizira poslovanje hrvatskog hotelijerskog sektora te istakne važnost uspostave regionalnih centara kompetentnosti u turizmu.

U sklopu manifestacije održan je susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske na okruglom stolu i 19. hrvatski turistički forum pod nazivom „Financiranje održivog razvoja turizma“ na kojem je, uz ostale predstavnike Vlade, sudjelovao i ministar Aladrović. 

Raspravljajući o izazovima u pronalaženju adekvatne radne snage u turizmu, ministar Aladrović napomenuo je kako najvažnije aktivnosti Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uključuju posredovanje pri zapošljavanju, provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja, organizaciju manifestacije „Dani poslova u turizmu“ te planiranje zapošljavanja državljana trećih zemalja u turizmu i ugostiteljstvu.

„Vlada Republike Hrvatske je u ovom mandatu izdvojila čak 6,5 milijardi kuna za mjere poticanja zapošljavanja, a velik dio sredstava osiguran je iz Europskog socijalnog fonda“, istaknuo je ministar.

Također, naglasio je da u spomenutim mjerama aktivne politike zapošljavanja sudjeluje više od 114 tisuća nezaposlenih osoba, a poslodavci u turizmu su najviše zainteresirani za mjeru stalni sezonac kojom je ove godine obuhvaćeno 2114 osoba. 

Pisane vijesti