Na Danima poslova u turizmu u Zagrebu poslodavci ponudili preko 8 tisuća sezonskih poslova

  • Slika /slike/2020/Dani poslova u turizmu - Zagreb/66dae386-8ed3-462f-a593-741d2a95e81f.jpg
  • Slika

Zagreb, 22. siječnja 2020. - Danas su u Zagrebu u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma održani četvrti Dani poslova u turizmu na kojima je 63 poslodavca ponudilo posjetiteljima preko 8 tisuća slobodnih radnih mjesta na sezonskim poslovima.

Događanje je posjetilo gotovo 4 tisuće nezaposlenih osoba iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Kalovačke, Sisačko-moslovačke, Bjelovarsko-bilogorske te Primorsko-goranske županije, učenici završnih razreda srednjih strukovnih škola te ostali zainteresirani za sezonsko zapošljavanje u turizmu.

Poslodavce je na Danima poslova u turizmu posjetila državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Majda Burić, državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar sa suradnicima. Prilikom obilaska iz prve su ruke mogli čuti iskustva i dojmove poslodavaca, ali i posjetitelja te su izrazili zadovoljstvo brojem zainteresiranih za rad u turističkoj sezoni kao i brojem ponuđenih radnih mjesta.

U okviru popratnih aktivnosti na Danima poslova u turizmu održane su radionice organizirane u suradnji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s Hrvatskom udrugom poslodavaca - Udrugom ugostiteljstva i turizma te Ministarstvom turizma. Na radionicama na kojima je sudjelovalo 350 učenika, predstavilo se 6 velikih hotelijera koji su učenicima prezentirali načine lakšeg ostvarivanja kontakta s poslodavcem te zasnivanja radnog odnosa, a predstavili su i modele usavršavanja tijekom rada. Ministarstvo turizma održalo je predstavljanje centara kompetentnosti.

Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava i Ministarstva turizma te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji provode s partnerima (Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Udruga poslodavaca u hotelijerstvu). Cilj je projekta okupiti poslodavce iz turističkog sektora te nezaposlene zainteresirane za rad u turističkoj sezoni s ciljem predstavljanja otvorenih radnih mjesta i povezivanja poslodavaca s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere u turizmu.

Četvrto izdanje Dana poslova u turizmu krenulo je iz Osijeka protekloga petka, a nakon danas održanog događanja u Zagebu očekuju nas završno događanje 31. siječnja 2020. godine u Splitu u sportskom centru Gripe. Svoje sudjelovanje na sve tri lokacije događanja prijavilo je 85 poslodavaca, a procjenjuje se da će događanja posjetiti ukupno oko 12 tsuća posjetitelja, nezaposlenih osoba, učenika strukovnih škola, studenata i svih ostalih zainteresiranih za sezonski rad u turističkoj sezoni.Stranica