Održana 16. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

Slika /slike/2020/16 sjednica Nacionalnog vijeća umirovljenika i starijih osoba/DSC_2852.JPG
Zagreb - U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, dana 24. siječnja 2019. održana je 16. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

Na sjednici su dane informacije vezane za izradu Nacrta prijedloga zakona o socijalnoj skrbi te je održana prezentacija kapaciteta i stanja  kod pružatelja usluga za starije osobe, kao i jačanja kapaciteta izvaninstitucionalnih usluga kroz financiranje programa i projekata u 2019. godini. Također, podneseno je Izvješće vezano uz natječaje za financiranje projekata i programa koji su usmjereni starijim osobama.

Na sjednici Nacionalnog vijeća sudjelovali su državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalna pitanja Marija Pletikosa, pomoćnica ministra Melita Čičak, predsjednica Nacionalnog vijeća i Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna,  predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović, predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.
 

Pisane vijesti