Održana 17. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

  • Slika /slike/2020/17 sjednica Nacionalnog vijeća umirovljenika i starijih osoba/DSC_3508.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
17. tematska sjednica „Palijativna skrb i hospicij“ Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe održana je danas u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.

Na sjednici je usvojen zapisnik sa 16. sjednice Nacionalnog vijeća, predstavnica Ministarstva zdravstva održala je prezentaciju kojom je prikazala pružanje zdravstvenih usluga starijim osobama s naglaskom na palijativnu skrb i domove za starije osobe, uključujući i ustanove za palijativnu skrb i hospicije te se raspravljalo o planovima za unaprjeđenje pružanja zdravstvenih usluga starijim osobama i razvoj integrirane skrbi i mogućnostima povezivanja zdravstvenog sustava i sustava socijalne skrbi.

Na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća sudjelovali su pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava Melita Čičak, predsjednica Nacionalnog vijeća i Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović, predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Vlasta Vučevac, dr. med.

Pisane vijesti