Potpisan ugovor „Povećanje kvalitete javnih usluga kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti edukacija za službenike javnog sektora u organizaciji Državne škole za javnu upravu“

  • Slika /slike/2020/DŠJU 10032020/DSC_3771.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava danas je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Povećanje kvalitete javnih usluga kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti edukacija za službenike javnog sektora u organizaciji Državne škole za javnu upravu““, ukupne vrijednosti 14.702.600,00 kn, od čega se 12.497.210 kn sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ministar uprave Ivan Malenica, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i ravnatelj Državne škole za javnu upravu Rudolf Vujević.

Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca a osnovni cilj je jačati kapacitete državne i javne uprave kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti sustava edukacija uspostavom funkcionalne platforme za e-učenje. Platforma će omogućiti brzu online prijavu polaznika, kvalitetnije planiranje i organizaciju programa izobrazbe, smanjenje troškova fizičkog dolaska na edukacije, centralno upravljanje korisnicima, sadržajima, izvještajima i sl.

Tom prigodom ministar Aladrović je istaknuo kako će se provedbom projekta osigurati usklađivanje izobrazbe državnih i javnih službenika sa strateškim ciljevima, mjerama i politikama Vlade RH. Napomenuo je kako je za projekte reforme javne uprave osigurano gotovo 800 milijuna kuna uz Europskog socijalnog fonda te kako je ovo drugi ugovor Državne škole za javnu upravu za operacije koje će pridonijeti gospodarskom i održivom razvoju hrvatskog društva pružanjem javnih usluga na pouzdan, predvidljiv i društveno odgovoran način.

Ministar Malenica je istaknuo kako Ministarstvo uprave provodi projekt Razvoja kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi, te kako je ovaj projekt dokaz da sustavno razvijamo kvalitetu zaposlenih u javnoj upravi. Cilj je uz daljnju digitalizaciju sustava, efikasnija i transparentnija javna uprava, jer će upravo kvalitetniji i obrazovaniji zaposlenici pružiti bolju uslugu,.

Kroz projektne aktivnosti educirati će se 2000 državnih i javnih službenika, razviti 2 nove usluge (platforma za e-učenje i nova web stranica), te unaprijediti organizacija rada Državne škole za javnu upravu.

Pisane vijesti