U Splitu održano završno događanje četvrtog izdanja Dana poslova u turizmu

  • Slika /slike/2020/Dani poslova u turizmu Split 31012020/e25b2800-9ae1-49a0-8ba5-f1241c734e06.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Split, 31. siječnja 2020. – Priliku za zapošljavanjem na jednom od 5.500 ponuđenih sezonskih radnih mjesta danas je na splitskim Gripama potražilo preko 4.000 posjetitelja Dana poslova u turizmu. Poslodavci, njih 58, najviše su tražili sobarice, konobare, kuhare, čistačice, animatore i recepcionare.

Završnicu četvrtog izdanja Dana poslova u turizmu svečano su otvorili državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Majda Burić, pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončar koji su nakon pozdravnih govora obišli poslodavce i posjetitelje.

Osim bogate ponude poslova posjetitelji i to primarno učenici završnih razreda srednjih ugostiteljskih škola, mogli su sudjelovati u bogatom popratnom programu. Radi se o radionicama koje su organizirane u suradnji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s Hrvatskom udrugom poslodavaca, Udrugom ugostiteljstva i turizma te Ministarstvom turizma. Na radionicama su učenicima prezentirani načini lakšeg ostvarivanja kontakta s poslodavcem, zasnovanja radnog odnosa, a predstavljeni su i modeli usavršavanja tijekom rada. Ministarstvo turizma predstavilo je Centre kompetencija te mogućnosti usavršavanja i razvijanja kompetencija u centrima. Na radionicama je sudjelovalo oko 350 učenika.

Podsjetimo, Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava i Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te partnera - Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu koji se provodi s ciljem predstavljanja zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

Više informacija o Danima poslova u turizmu potražite na: http://www.hzz.hr/daniposlovauturizmu/

Pisane vijesti