Uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Pridruži se – Aktivni u mirovini“

Slika /slike/2020/Aktivni u mirovini - 01_06_20/DSC_4497.JPG

"Kroz projekt doprinijeti ćemo jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva, kao najznačajnijih pružatelja izvaninstitucionalne potpore i podrške umirovljenicima.“ istaknuo je ministar Aladrović.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan danas su u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava dodijelili 19 ugovora ukupne vrijednosti 25,77 milijuna kuna bespovratnih sredstava, u okviru provedbe Poziva na dostavu projektnih prijedloga „'Pridruži se – Aktivni u mirovini' – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“.

 „Pridruži se – aktivni u mirovini“ – je Poziv ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna bespovratnih sredstava koji će doprinijeti jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva, kao najznačajnijih pružatelja izvaninstitucionalne potpore i podrške umirovljenicima, kroz razvoj i provedbu lokalnih programa i aktivnosti u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika te njihove socijalne uključenosti.

Ministar Aladrović je prilikom dodjele istaknuo kako je cilj doprinijeti većoj uključenosti u društvo i što uspješnije odgovoriti na potrebe gotovo 1,3 milijuna korisnika mirovina. „Također kroz projekt doprinijeti ćemo jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva, kao najznačajnijih pružatelja izvaninstitucionalne potpore i podrške umirovljenicima.“ istaknuo je Aladrović.
 Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičko zdravstveno stanje umirovljenika. Također, fokus projekta je na aktivaciji, nediskriminaciji, dostojanstvu te sudjelovanju u društvenim, kulturnim i drugim aktivnostima i poslovima zajednice kao i međugeneracijskoj suradnji, te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima kao i razvoj inovativnih programa koje provode organizacije civilnoga društva.

Pisane vijesti